Wat voor broden bakt De Broed Bekker??

Standaard bakt De Broed Bekker de broden op de stenen vloer van de oven, zonder vorm of bakblik. Vandaar de term vloerbrood. Hierdoor krijgt een vloerbrood een lekkere knapperige korst. Vlak vóór het deeg de oven in gaat wordt het met een scherp mes ingesneden. Op de plek waar het is ingesneden zal tijdens de zogenaamde ovenrijs het deeg mooi open barsten wat voor het karakteristieke “oor”, in het Frans “La grigne” , zorgt. Dit is ook wel de handtekening van de bakker. Er worden broden gebakken van 500 (S), 850 (M) of 1000 (L) gram deeggewicht.

De Sandwich broden worden in een vorm, de zogenaamde bus, gebakken en zijn 600 gram deeggewicht (“halfjes”). De korst is wat zachter dan een vloerbrood.

Double Chocolate, Noten- en andere zoeten broden worden gemiddeld afgewogen op 600 gram deeggewicht.

Hieronder zie je wat De Broed Bekker zoal bakt.

Jalapeno/Cheddar Desem

Afbeelding 23 van 23

100% Tarwebloem, Verse Jalapeno, Cheddar, Water Zeezout Desem