Wie is De Broed Bekker?
De Broed Bekker is Maurice Timmerman, papa van 2 kleine meisjes (die heel graag brood eten!) en woonachtig te Bunde, gemeente Meerssen in Zuid- Limburg. In 2015 ben ik begonnen met het bakken van brood en startte ik mijn desem. Datzelfde desem gebruik ik nu nog steeds om mijn desembrood mee te bakken!
Eén brood kwam er destijds per week uit de oven. Het bakken met desem ging met vallen en opstaan, het ene brood mislukte en het andere was geweldig. Dat smaakte letterlijk naar meer en in 2020 volgde ik een cursus handgemaakt brood aan de Bakery Institute te Zaandam. Ondertussen heeft de keukenoven plaats gemaakt voor een speciale Rofco steenoven, heb ik een spiraalkneder waarmee ik grotere hoeveelheden deeg kan mengen en worden er wekelijks 10-tallen broden gebakken. Allemaal 100% desem én zoveel mogelijk biologisch, zónder toevoegingen!
